top of page
Köp hjörtstartare av Safe Heart Medical

Känn er trygga med oss

- Kundanpassade lösningar

- Senaste teknologin

- Gedigen kunskap

Vi vill vara er personliga rådgivare när det gäller hjärtstartare.Tillsammans går vi igenom era förutsättningar och behov. I samråd kommer vi fram till den bästa lösningen för just er verksamhet - oavsett om det gäller ett större företag med många lokaler eller om du som privatperson önskar denna trygghet i hemmet, i husbilen eller kanske i sommarstugan.

Användning av hjärtstartare och hur den fungerar.

Plötslig hjärtstopp inträffar när hjärtat plötsligt och oväntat slutar pumpa och blodcirkulationen upphör. Det kan hända vem som helst, när som helst, och var som helst. Då en person blir medvetslös och slutar andas räknas detta som ett hjärtstopp. Till skillnad från hjärtinfarkt, som orsakas av en blockering i en artär i hjärtat, orsakas plötslig hjärtstopp av ett kaos i hjärtats elektriska system. För varje minut som går utan påbörjad behandling minskar chansen till överlevnad med 10%. Hjärtstartarens funktion blir här att skicka ut en strömstöt genom hjärtat för att "nollställa" den elektriska aktiviteten - i detta fall kaoset. Detta kallas defibrillering.  Vissa personer med underliggande hjärtsjukdomar kan löpa högre risk för plötslig hjärtstopp, vilket leder till att allt fler överväger att ha en hjärtstartare i hemmet.  

 

Hur fungerar då en hjärtstartare?

-Jo, livräddaren öppnar locket och följer röstinstruktionerna. Vissa modeller har en on/off knapp. Man fäster två mjuka plattor med sensorer (kallas elektroder) på bröstet hos personen. Elektroderna skickar information om personens hjärtrytm till hjärtstartaren, som sedan analyserar rytmen för att ta reda på om det behövs en elektrisk stöt. Om en defibrilleringschock behövs så meddelar apparaten det med tydliga röstinstruktioner. Den berättar sedan hela tiden för användaren vad och hur man ska göra. De flesta hjärtstartare har även en inbyggd metronom som hjälper till att hålla takten när man ger bröstkompressioner under pågående hjärt-, & lungräddning (HLR). Hjärtstartaren kommer inte leverera en strömstöt om det inte är dags för det, så man behöver aldrig vara orolig att göra fel!!!

Vilken hjärtstartare passar oss?

När man Googlar på AED eller hjärtstartare möts man av en djungel av olika märken och modeller på hjärtstartare.

Då vi alla på Safe Heart Medical AB till vardags jobbar på ambulansen har vi genom åren i skarpa hjärtstoppssituationer använt alla de ledande märkena i Sverige. Baserat på vår erfarenhet vet vi att användarvänlighet är väldigt viktigt i en stressad situation. Vi bedömer också hur tålig den är i påfrestande miljöer. Andra viktiga faktorer är garantier, funktionskontroller, möjlighet till uppdatering av programvara, inköpspris, driftskostnad över tid etc...

Allt detta och lite till tar vi med i beräkningarna när vi hjälper er ta beslut för vilken hjärtstartare ni bör ha. Därför kan ni med fullt förtroende luta er tillbaka och låta oss plocka fram hjärtstartaren för er

Lidheds Däckshop AB

" Vi på Lidheds Däckshop AB / Däckia Huskvarna kan starkt rekommendera Safe Heart Medical för utbildning i hjärt-lungräddning och förstahjälpen, samt vid köp av hjärtstartare. Genom en nära dialog med representanter från företaget och en analys av vår verksamhet skräddarsydde de en utbildning efter våra behov. Utbildningen, vilken leddes av två mycket kompetenta och engagerade instruktörer, var givande och högt uppskattad bland våra anställda.

Inslaget AB

 

" Vi på Inslaget AB är väldigt nöjda med vår hjärtstartare. Det är en trygghet som både vi som personal, men även kunder uppskattar. Riktigt bra utbildning också! Den innehöll inte bara information gällande hjärtstartaren, utan gick igenom många olika sjukdomar och fall som kan hända. Rekommenderas starkt! 👌🏼 "

bottom of page